miercuri, 21 decembrie 2011

ACHIZIŢIE. Alexandra Moanţă a venit la Star

La câteva ore după ce a acordat dezlegarea Mihaelei Nemil, echipa Baschet Club Star şi-a completat lotul cu Alexandra Moanţă (foto, stânga), jucătoare care a evoluat în prima parte a acestui sezon la formaţia Clubului Sportiv Şcolar din Ploieşti. Noua achiziţie a alb-roşiilor se antrenează deja cu Ioana Miroiu & Co şi aşteaptă să debuteze pentru teamul pregătit de Valerian Netolitzchi în partidele din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17, din 5-7 ianuarie 2012.

Născută pe data de 18 iulie 1997, Alexandra Moanţă are 1,79 metri înălţime şi va evolua, cel mai probabil, alături de Diana Robu şi de Alexandra Anghel, în spaţiul de trei secunde pentru echipa Baschet Club Star. Noua componentă a alb-roşiilor va purta numărul 15 pe tricou şi va debuta oficial pentru formaţia pregătită de Valerian Netolitzchi în primul turneu de sală al Campionatului Naţional feminin Under 17, acolo unde gruparea din Capitală le va întâlni, pe rând, pe ACS Champions, CSŞ Bacău şi pe Phoenix Galaţi. Alexandra Moanţă ar fi putut ajunge, în perioada de transfer, şi la Olimpia Bucureşti, însă jucătoarea a ales să reprezinte Baschet Club Star în cea de-a doua parte a acestei stagiuni, în întrecerea rezervată sportivelor sub 17 ani.

Debut
Primul turneu de sală al Campionatului Naţional feminin Under 17 va avea loc la Bacău şi se va desfăşura în perioada 5-7 ianuarie 2012. Echipa Baschet Club Star face parte din prima serie preliminară.

Alexandra Moanţă a început sportul de performanţă la formaţia Clubului Sportiv Şcolar 2, după care a fost transferată la CSŞ Ploieşti, acolo unde a fost multiplă medaliată la nivel naţional alături de gruparea pregătită de Loredana Munteanu. Noua componentă a alb-roşiilor a fost prezentă în vara acestui an la "Summer Camp 2011" la Braşov, acolo unde au ajuns cei mai buni sportivi din ţară la fiecare categorie de vârstă. Mai mult, Alexandra Moanţă a participat la toate acţiunile lotului naţional şi a luat parte de fiecare dată la programul "Performbaschet - Un pas înainte", fiind una din sportivele de talie din generaţia sa. Peste doi ani, pivotul grupării din Capitală ar putea reprezenta ţara noastră la Campionatul European feminin Under 16, lucru confirmat de mulţi tehnicieni din România.

Conducerea echipei Baschet Club Star a realizat, marţi, la sediul federaţiei de specialitate din ţara noastră, transferul jucătoarei Alexandra Moanţă, astfel că sportiva va putea lua parte la toate acţiunile grupării din Capitală. Pentru ca Alexandra să poată evolua şi în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 18, oficialii alb-roşiilor au depus la Federaţia Română de Baschet o cerere pentru aplicarea exceptării de la "regula dreptului de joc la trei categorii", ceea ce ar îndemna ca noua componentă a Baschet Club Star să poată fi trecută pe foaia de arbitraj şi în competiţia rezervată junioarelor I. În perioada următoare există posibilitatea ca să se mai aducă în lot cel puţin două baschetbaliste care să se alăture Ioanei Miroiu & Co.

Dacă doriţi să faceţi parte din lotul echipei Baschet Club Star vă rugăm să accesaţi acest link...

Niciun comentariu: