sâmbătă, 4 februarie 2012

LIDER. BC Star Şcoala 119 a învins pe Olimpia

Cele 14 puncte marcate de Alexandra Marin plus alte 13 înscrise de Roxana Mihai s-au dovedit a fi decisive în victoria echipei Baschet Club Star Şcoala 119, scor 43-34, sâmbătă, în deplasare, în faţa formaţiei Olimpia A Bucureşti. Partida a contat pentru etapa a opta a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, în urma acestui rezultat jucătoarele alb-roşii adjudecându-şi poziţia de lider în seria din care fac parte şi calificarea la turneul semifinal al acestei competiţii.

VEDEŢI AICI CLASAMENTUL

Partida a fost una foarte disputată, gazdele reuşind să intre perfect în meci şi să conducă la o diferenţă de 11 puncte, scor 14-3, după prima perioadă a întâlnirii de sâmbătă. Din acest moment a urmat o cursă de urmărire a alb-roşiilor, care au revenit graţie reuşitelor din sfertul al doilea, atunci când Roxana Mihai şi Livia Mariea au realizat un parţial de 7-2 şi au readus speranţa în tabăra echipei Baschet Club Star, însă sportivele de la Olimpia s-au distanţat din nou. Amfitrioanele au păstrat la pauza mare un ecart de nouă puncte, scor 24-15, diferenţă care le-a permis să spere la o posibilă victorie. Gruparea din Şoseaua Iancului a fost mai bună în prima parte a jocului şi a dominat disputa, realizând acţiuni spectaculoase care au surprins defensiva adversarelor, acolo unde tandemul format din Alexandra Marin şi din Ruxandra Mihai nu a putut să-şi facă jocul obişnuit.


Record
În acest sezon competiţional, în cadrul Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, echipa Baschet Club Star a disputat un număr de 18 meciuri, amicale sau oficiale, toate întâlnirile disputate de jucătoarele alb-roşii fiind câştigate. Detalii aici.

Formaţia pregătită de Valentin Bâlă a început sfertul al treilea cu Roxana şi Ruxandra Mihai, Ioana Săndulescu, Livia Mariea şi Alexandra Marin, formulă care s-a dovedit a fi una câştigătoare. Treptat, jucătoarele alb-roşii au remontat deficitul de pe tabela de marcaj şi s-au apropiat până la şase puncte în minutul 30, atunci când Olimpia A Bucureşti a condus cu 30-24. Ioana Săndulescu a interceptat o minge chiar la începutul ultimei perioade, finalizarea venind, din spaţiul de trei secunde, din partea Liviei Mariea, în timp ce Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin au realizat o acţiune superbă şi au egalat scorul la 32-32 cu cinci minute înainte de final. Roxana Mihai a marcat şi ea, după care oaspetele au preluat, pentru prima oară, conducerea pe tabela de marcaj şi nu au mai cedat-o până la finalul unei întâlniri pe care şi-au adjudecat-o după un joc disputat cu scorul de 43-34.

În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a câştigat grupa C de calificare din cadrul Campionatului Municipal feminin Under 12, competiţie rezervată sportivelor născute în anii 2000 şi 2001. Jucătoarele alb-roşii au realizat maximum de puncte, 16, într-o serie din care mai fac parte formaţiile Olimpia A Bucureşti. Clubul Sportiv Şcolar 4, Clubul Sportiv Şcolar 6 şi Dan Dacian. Primele trei grupări din clasament se vor califica la turneul semifinal, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă îşi aşteaptă deja adversarele. În cadrul întrecerii Under 12, pe Capitală, au mai rămas de disputat încă două etape, în perioada 3-4 martie urmând să debuteze cele două serii din penultimul act, acolo unde vor exista două grupe de câte cinci echipe fiecare, primele trei team-uri urmând să ajungă la turneul final.

Pentru a vedea toate rezultatele din cadrul grupei C de calificare a Campionatului Municipal feminin Under 12, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: