sâmbătă, 25 februarie 2012

VICTORII. Fără eşec cu 4 Sports şi cu CSŞ 2

Jucătoarele alb-roşii şi-au continuat seria victoriilor în cadrul Campionatului Municipal feminin. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus, sâmbătă, în deplasare, scor 49-10, în faţa formaţiei 4 Sports, pentru ca, după numai câteva ore, lotul de junioare trei să-şi adjudece prin neprezentarea adversarului, scor 20-0, întâlnirea de pe propriul teren cu Clubul Sportiv Şcolar 2. Prima partidă a avut un caracter de verificare, în timp ce a doua a contat pentru etapa a zecea a competiţiei din Capitală.

Cu 14 puncte marcate în meciul dintre 4 Sports şi Baschet Club Star, scor 10-49, Lavinia Dinu (foto, la minge) a realizat un nou record personal la acest capitol, în timp ce Oana Dima a evoluat excelent pentru alb-roşii la primul său meci ca şi căpitan al grupării pregătite de Valentin Bâlă. Cele 12 puncte realizate de Oana au reprezentat cea mai bună performanţă a jucătoarei de până acum, în timp ce Ioana Săndulescu a mai adăugat alte şase puncte, opt pase decisive şi şapte recuperări pentru învingătoare, iar Bianca Ferăstrău şi-a ajutat colegele cu două puncte şi patru intercepţii. Georgiana Ifrim a contribuit şi ea cu zece puncte, record al carierei, într-un meci pe care oaspetele l-au dominat din primul minut, chiar dacă Roxana şi Ruxandra Mihai, Livia Mariea şi Alexandra Marin nu au fost folosite în această întâlnire, tocmai pentru a se putea verifica potenţialul tuturor baschetbalistelor din lot.

Statistică Înaintea meciului cu formaţia 4 Sports, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a avut 18 meciuri câştigate din tot atâtea disputate în competiţia rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 din Capitală.

Tot sâmbătă, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Generale 103, ar fi trebuit să aibă loc întâlnirea dintre echipele Baschet Club Star Şcoala 119 şi CSŞ 2 Bucureşti. Cum oaspetele nu s-au prezentat la această partidă, meciul a fost omologat cu scorul de 20-0 în favoarea gazdelor, care au învins prin forfait. Conducerea alb-roşiilor a făcut toate eforturile posibile pentru ca acest joc să aibă loc, însă adversarii nu au putut să ajungă din motive interne. După zece etape, în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei, fetele pregătite de Valentin Bâlă au acumulat 19 puncte din 20 posibile şi se află pe primul loc într-un clasament care le mai are pe podium pe ACS Champions, cu 14 puncte, şi pe Olimpia B Bucureşti, ultima cu 13 puncte, însă formaţiile de pe locurile doi şi trei au două runde mai puţin, însă numai ACS Champions poate ameniţa poziţia alb-roşiilor.


În urma victoriei de sâmbătă, cu CSŞ 2 Bucureşti, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 şi-a asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului Municipal feminin de junioare trei, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în ultimele patru etape. Jucătoarele alb-roşii nu mai pot pierde, în cel mai rău caz, locul patru în seria unică, poziţie care aduce accesul direct în lupta pentru medalii. Lotul pregătit de Valentin Bâlă este primul care şi-a adunat, matematic, punctele necesare pentru Top 6. Baschet Club Star Şcoala 119 mai are de disputat meciuri cu formaţiile ACS Champions şi Raptors, în deplasare, dar şi cu Olimpia B şi cu Olimpia A, acasă. Turneul final al competiţiei rezervată sportivelor născute în anii 1998 şi 1999 va avea loc în perioada 18-20 mai, clubul organizator al ultimului act nefiind încă desemnat de Asociaţia Municipală de Baschet Bucureşti (AMBB).

Pentru a putea vedea rezultatele şi clasamentul seriei unice de calificare din cadrul Campionatului Municipal de junioare trei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: