vineri, 27 aprilie 2012

VICTORIE. BC Star - KSE Tg Secuiesc 69-37

Jucătoarele echipei Baschet Club Star au început cu dreptul turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, întrecere care are loc în perioada 26-29 aprilie la Oradea. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au învins, vineri, scor 69-37, formaţia KSE Târgu Secuiesc şi păstrează şanse foarte mari de a finaliza sezonul în obiectivul propus la debutul stagiunii, primele 12 locuri din România la categoria sportivelor născute în anii 1999, 2000 şi mai mici.

FOTO DE LA ANTRENAMENT

Trei jucătoare din echipa Baschet Club Star au marcat împreună 45 de puncte, cu opt mai multe decât au înscris toate sportivele din formaţia adversă. Alexandra Marin a fost folosită mai puţin într-o partidă în care şi-a trecut în cont, în 14 minute petrecute pe parchet, un total de 15 puncte, 12 recuperări, două capace şi trei pase decisive. Roxana Mihai (foto, la minge) a încheiat meciul cu 18 puncte şi cinci intercepţii, în timp ce Livia Mariea a mai adăugat alte 12 puncte şi trei pase decisive. Diana Şuşnea şi-a continuat seria jocurilor bune şi a bifat şase puncte iar Ana Florea încă cinci într-o întâlnire pe care gruparea din Capitală a controlat-o din primul minut, excepţie făcând ultima perioadă, atunci când fetele s-au mai relaxat.

Inedit Jucătoarele echipei Baschet Club Star s-au relaxat cu o zi înainte de începutul competiţiei. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au plimbat prin oaşul vechi şi au vizitat Cetatea Oradea. Detalii puteţi vedea aici..

Cu un parţial de 22-1 în primele zece minute, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut un avans de 21 de puncte la pauza mare, atunci când tabela a indicat 40-19 pentru gruparea din Capitală. Banca tehnică a echipei Baschet Club Star a decis să păstreze mai puţin titularele pe teren, astfel că după minutul 25 au evoluat toate sportivele alb-roşii. Înainte de spertul patru ecartul bucureştencelor a fost de 39 de puncte, avans care a mai scăzut către final, atunci când am consemnat 69-37 pentru Ruxandra Mihai & Co. Formaţia de start a Baschet Club Star a realizat 32 de puncte, în timp ce banca a avut un răspuns promt, 37 de puncte, lucru care a asigurat o primă victorie confortabilă în partida de vineri cu KSE Târgu Secuiesc.

În reuniunea de seară, echipa Baschet Club Star va înfrunta pe cea mai puternică formaţie de la acestu turneu, Valbon Arad. Cele două grupări s-au mai aflat faţă în faţă şi la turneul semifinal de la Bucureşti, atunci când gruparea ardeleană s-a impus cu scorul de 88-53. După prima etapă, jucătoarele alb şi sportivele de la Liceul "Mihai Eminescu" Oradea au acumulat maximum de puncte şi conduc în clasamentul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, cele două formaţii fiind despărţite de coşaveraj. Pe locurile trei şi patru se află, în ordine, CSŞ Gheorgheni şi KSE Târgu Secuiesc, în timp ce Valbon îşi va începe programul în această competiţie abia de vineri după amiază.

Grupa de jucătoare născute în anii 1999 şi 2000 se află la prima sa participare la un turneul final al unei competiţii de nivel naţional. Detalii aici...

Niciun comentariu: