joi, 24 mai 2012

MUNICIPAL. Obiectivul principal este o medalie

Lotul feminin sub 13 ani al echipei Baschet Club Star va participa, în perioada 26-27 mai, la turneul final al Campionatului Municipal de junioare trei. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au ajuns în primele şase grupări din Bucureşti, în actuala stagiune, şi au ca obiectiv cucerirea unei medalii în competiţia rezervată fetelor născute în anii 1998-1999. Meciurile din grupa A şi cele finale vor avea loc, sâmbătă şi duminică, în sala de educaţie fizică şi sport a Liceului "Henri Coandă".

VEDEŢI AICI REZULTATELE DIN SEZONUL REGULAT

Jucătoarele alb-roşii au fost repartizate în grupa finală A, serie din care mai fac parte echipele ACS Champions şi BC 97 Bucureşti. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au nevoie de o victorie pentru a se califica în semifinalele competiţiei, acolo unde sunt şanse mari de a se realiza şi chiar de a se depăşi obiectivul fixat la începutul acestui sezon, o clasare în primele patru locuri în Bucureşti. Componentele Baschet Club Star Şcoala 119 au declarat că doresc să închidă actuala ediţie a Campionatului Municipal feminin sub 14 ani cu o clasare pe podium, ceea ce ar echivala cu obţinerea unei medalii la această categorie de vârstă, lucru pe care fetele de la Star îl pot realiza, chiar dacă participă la turneul final cu un lot mai mic de vârstă.

Statistică În actuala ediţie a Campionatului Municipal feminin de junioare trei, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a disputat 14 meciuri în sezonul regulat. Jucătoarele alb-roşii au avut un parcurs foarte bun şi au încheiat cu 12 victorii şi doar două înfrângeri.

Fetele pregătite de Valentin Bâlă pornesc cu prima şansă în partida de debut a grupei finale A din faţa formaţiei BC 97 Bucureşti. În cazul unei victorii a alb-roşiilor în această întâlnire, coroborată cu un succes al celor de la ACS Champions în faţa BC 97, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 va fi calificată în semifinalele Campionatului Muncipal feminin de junioare trei încă înaintea disputei cu ACS Champions, din ultima etapă. Cum Ruxandra Mihai şi colegele sale nu au avut probleme în actualul sezon în faţa celor de la BC 97, acest lucru este foarte posibil, astfel că fetele au şanse foarte mari de a evolua în penultimul act şi de a spera la cucerirea unei medalii. Jocul dintre Baschet Club Star şi BC 97 se va desfăşura sâmbătă, de la ora 15.30, în sala de educaţiei fizică şi sport a Liceului "Henri Coandă".

Fazele finale al Campionatului Municipal feminin de junioare trei se vor desfăşura pe 27 mai, atunci când se vor stabili echipele care vor cuceri medaliile şi grupările care se vor clasa pe locurile 4-6 în competiţia din Bucureşti. Formaţiile ACS Champions şi Raptors par, pe hârtie, favorite la finala mare, în timp ce Baschet Club Star Şcoala 119 şi Olimpia B Bucureşti ar putea, conform statisticii, să evolueze în partida decisivă pentru treapta a treia a podiumului. Cum, de multe ori, calculele hârtiei au fost răsturnate, după încheierea meciurilor de clasament se şti şi ierarhia competiţiei sportivelor născute în anii 1998 şi 1999. Dacă vor avea o evoluţie perfectă în grupă, fetele pregătite de Valentin Bâlă au şanse mari la finală. 

La Under 13 feminin, echipa Baschet Club Star a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul fixat la începutul Campionatului Naţional. Detalii aici...

Niciun comentariu: