miercuri, 23 aprilie 2014

UNDER 14. Înfrângere cu Olimpia, scor 60-74

Sub panou, alb-roşiile au ratat prea mult
După un prim sfert în care nu au marcat decât patru puncte şi după ce, la un moment dat, au fost conduse şi la o diferenţă de 33 de puncte, scor 37-70, componentele echipei Baschet Club Star au cedat, miercuri, partida din deplasare cu formaţia Olimpia, cu scorul de 60-74. Fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au putut să facă faţă ritmului impus de gazde şi au cedat lupta la recuperare, amfitrioanele punctând destul de des din spaţiul de trei secunde, acolo de unde şi-au asigurat ecartul.

Debutul întâlnirii a fost unul la discreţia formaţiei Olimpia. Sportivele grupării din Şoseaua Iancului au profitat de cele câteva mingi pierdute de ofensiva alb-roşiilor şi au condus cu 13-2, după cinci minute. După un timp de odihnă cerut de banca echipei Baschet Club Star, evoluţia scorului nu a fost una în avantajul oaspetelor, amfitrioanele mărindu-şi ecartul până la 28-4, după zece minute, profitând şi de forma mai puţin fastă a Roxanei Mihai. Ruxandra Mihai, Livia Mariea şi Alexandra Ghiţă au încercat să refacă din diferenţă, după ce au adus un parţial de 16-14 în sfertul al doilea, însă, la pauza mare, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut de recuperat 22 de puncte, tabela indicând 20-42. În prima jumătate a disputei, vizitatoarele au cedat lupta în spaţiul de trei secunde, lucru care s-a văzut în desfăşurarea ulterioară a acestei partide.

Statistică Formaţia Olimpia Bucureşti a reuşit, în partida tur din seria semifinală J din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, să se impună cu scorul de 63-49 pe terenul echipei Baschet Club Star, după un meci pe care l-au dominat în prima sa jumătate. Detalii aici...

Ruxandra Mihai, Oana Dima, Livia Mariea, Georgiana Ifrim şi Alexandra Ghiţă au încercat, în sfertul al treilea, să recupereze cât pot de mult din deficitul de la pauză. Cu un parţial de 10-2, fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au apropiat până la 30-44, moment în care banca tehnică a formaţiei Olimpia a cerut timp de odihnă. A urmat un interval în care amfitrioanele şi-au revenit şi au avut un răspuns în favoarea acestora, mărindu-şi diferenţa la 59-33, după 30 de minute. Denisa Ţurcan a semnat revinimentul alb-roşiilor, în minutul 35, atunci când tabela a indicat un neverosimil 70-37 pentru gazde. Ruxandra Mihai şi Livia Maria au finalizat de trei ori la rând, Oana Dima a înscris după o pasă decisivă primită de la Georgiana Ifrim iar ecartul s-a mai micşorat, 50-70, cu două minute înainte de finalul meciului.

După ce au realizat un parţial de 13-0 în aproximativ trei minute, profitând şi de relaxarea din tabăra gazdelor, care nu au mai evoluat la fel de concentrate, jucătoarele alb-roşii au continuat să reducă din diferenţă. Ruxandra Mihai şi Oana Dima au interceptat mingi importante transformate în puncte de Georgiana Ifrim, Alexandra Ghiţă şi de Livia Mariea. A fost, însă, mult prea târziu deoarece formaţia Olimpia şi-a adjudecat întâlnirea cu scorul de 74-60. După şase etape disputate din seria semifinală J din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, LPS Arad a rămas lider în grupă, cu maximum de puncte, 12, fiind urmată, în ordine, de Olimpia Bucureşti, la o lungime, şi de Baschet Club Star, ultima cu nouă puncte. Pe poziţiile următoare se află Phoenix Constanţa, CNME Oradea şi Braşovia Braşov.

În Campionatul Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a încheiat competiţia pe locul opt în România. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: