marți, 26 august 2014

TRANSFER. Ilinca Păun a decis să vină la BC Star

Ilinca Sofia Păun
Perioada de transferuri pare să fie una destul de intensă pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy. Gruparea din Capitală a cooptat-o în lot şi pe Ilinca Sofia Păun, sportivă care, în sezonul recent încheiat, a evoluat pentru formaţia Olimpia Bucureşti. Începând de marţi, noua componentă a alb-roşiilor a intrat în pregătire alături de colegele sale, urmând să fie folosită atât la categoria sub 14 ani dar şi la Under 16 feminin. Ilinca Păun va purta numărul 15 pe echipament atât la junioare doi cât şi la junioare trei.

Noua componentă a echipei BC Star Pro Basketball Academy s-a alăturat, începând din această săptămână, colegelor sale şi este gata pentru debutul în noul sezon competiţional. Oficialii grupării din Capitală au intrat, de marţi, în posesia licenţei sportivei, urmând ca fostul club al jucătoarei, formaţia Olimpia Bucureşti, să elibereze şi dezlegarea pentru lotul pregătit de Valentin Bâlă şi coordonat de Igor Georgiev. Ilinca Păun a sosit la antrenamente după ce, în această vară, a fost prezentă la două campuri de pregătire destul de cunoscute, cel organizat de forul de specialitate din ţara noastră la Braşov şi cel desfăşurat în urmă cu o săptămână, în Turcia, la Istanbul. Transferul Ilincăi se va oficializa chiar vineri la sediul Federaţiei Române de Baschet.

Achiziţie Ilica Păun este a doua jucătoare pe care echipa BC Star Pro Basketball Academy a transferat-o în această perioadă, pentru lotul feminin sub 16 ani. La începutul lunii august, Sarah Dumitrescu a ales să evolueze tot pentru gruparea din Capitală. Detalii puteţi citi aici...

În vârstă de 13 ani, Ilinca Sofia Păun s-a născut pe data de 31 octombrie 2001 şi a mai evoluat, de-a lungul carierei, pentru formaţiile Dan Dacian Bucureşti şi pentru Olimpia Bucureşti. Cu ambele grupări a avut performanţe notabile, printre acestea numărându-se o medalie de bronz la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, din ediţia recent încheiată. Noua componentă a echipei BC Star Pro Basketball Academy a fost legitimată prima dată de team-ul Dan Dacian pe data de 9 decembrie 2010, acolo unde a fost colegă cu Sarah Dumitrescu, o altă baschetbalistă care, din această vară, a ales să fie alături de alb-roşii. După un sezon destul de bun, Ilinca a ajuns, în septembrie 2013, la Olimpia, club cu care a acces până în finala mică la categoria sub 13 ani, pe care a şi câştigat-o.

La echipa BC Star Pro Basketball Academy, Ilinca Păun va evolua cu numărul 15 pe tricou şi va fi folosită la două categorii de vârstă, Under 14 şi Under 16, acolo unde gruparea din Capitală şi-a înscris loturile pentru actuala stagiune a Campionatelor Naţionale de junioare. Dacă în privinţa celei de-a doua formaţii nu sunt probleme de efectiv, la team-ul sub 14 ani, sportive născute în anii 2001-2002, Ilinca le va avea alături de Amalia Cranta, Lavinia Dinu, Alexia Vlad-Dinu, Ingrid Paraschiv, Maria Cuţaru, Irina Carp şi pe Miruna Stănescu însă lista a rămas deschisă până pe data de 5 septembrie. Ilinca Păun va juca pe poziţiile 1 şi 2 la noua sa echipă şi urmează să fie, mai mult ca sigur, unul dintre cei doi căpitani la junioare trei, după cum au anunţat, marţi, oficialii BC Star Pro Basketball Academy.

Primul transfer efectuat în acest sezon de echipa BC Star Pro Basketball Academy a fost cel al jucătoarei Alexia Vlad-Dinu, care a venit de la formaţia Raptors Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: