duminică, 14 septembrie 2014

AMICALE. O singură victorie din patru meciuri

Jocurile au fost foarte utile
Loturile feminine sub 14 şi sub 16 ani ale echipei BC Star Pro Basketball Academy au intrat în linie dreaptă în privinţa pregătirilor pentru noul sezon competiţional. După aproximativ o lună de antrenamente fizice, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi coordonate de Igor Georgiev au disputat primele lor partide de verificare. Adversare le-au fost două dintre cele mai bune formaţii din ţară, la nivel de junioare, este vorba despre grupările CSŞ Alexandria şi despre ACS Champions Bucureşti.

La categoria sub 16 ani, acolo unde echipa BC Star Pro Basketball Academy are ca obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 16, jucătoarele alb-roşii au pierdut ambele partide în care au evoluat, la diferenţe destul de mari. În prima zi, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi coordonate de Igor Georgiev au cedat cu scorul de 33-62 în faţa CSŞ Alexandria pentru ca, duminică, să piardă şi disputa cu ACS Champions, scor 67-97. În meciul care a decis învingătoarea întrecerii din Capitală, CSŞ Alexandria a dispus de ACS Champions, la limită, scor 53-50. Chiar dacă gruparea din Teleorman a venit cu lotul de junioare unu, turneul organizat de BC Star Pro Basketball Academy a fost unul reuşit. Diana Şuşnea, Sarah Dumitrescu, Oana Dima, Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă şi Georgiana Ifrim s-au remarcat din lot.

Statistică Cu o săptămână înainte de turneul organizat în Capitală, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au efectuat câte două antrenamente pe zi, unul de pregătire fizică, dimineaţa, pe stadion, altul tehnico-tactic, seara, în sală. Detalii puteţi citi aici...

Fetele din lotul feminin sub 14 ani au bifat singura victorie de până acum pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy, în presezon. Jucătoarele alb-roşii au pierdut, în prima zi, scor 32-93, întâlnirea cu CSŞ Alexandria, însă acestea s-au revanşat apoi în faţa ACS Champions cu scorul de 72-19. Într-o altă întâlnire, CSŞ Alexandria nu a avut probleme cu ACS Champions şi a câştigat cu 95-17. Ilinca Păun, Antonia Alexe, Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Alexia Vlad-Neagu, Maria Marin şi Ingrid Paraschiv au fost printre remarcatele tehnicienilor, însă şi Alexandra Barbu, la debutul său în sportul cu mingea la coş, a avut o prestaţie destul de bună, marcând de fiecare dată când a avut ocazia. Maria Stratulat nu a evoluat din cauza unei accidentări la picior şi a fost menajată pentru debutul oficial în campionat.

Începând de luni, jucătoarele alb-roşii vor începe şi noul an şcolar, însă componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy nu vor avea liber şi vor fi prezente la antrenamente. Fetele pregătite de Valentin Bâlă şi coordonate de Igor Georgiev vor reveni în sala polivanentă a "Universităţii Lumina", o arenă care poate găzdui aproximativ 230 de spectatori, toate aceste locuri fiind pe scaune. În această locaţie vor avea loc meciurile oficiale ale bucureştencelor atât în campionatele naţionale, la junioare doi şi trei, cât şi în cele municipale. În perioada următoare, vor mai fi legitimate încă două sportive din Capitală, ambele la categoria sub 16 ani, astfel că lotul acestei categorii va fi unul destul de numeros, cu multe posibilităţi de rotaţie la jocuri şi turnee. În acest moment lista cuprinde 15 baschetbaliste.

Jucătoarele echipei BC Star Pro Basketball Academy au început pregătirea în prima parte a lunii august. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: