sâmbătă, 27 septembrie 2014

PRESEZON. Eşec la limită, cu Raptors, scor 83-84

Ilinca Păun ar fi putut întoarce scorul
După un meci foarte disputat, în care fiecare echipă ar fi putut să se impună, BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, scor 83-84, sâmbătă, pe teren propriu, disputa cu formaţia Raptors Bucureşti, întâlnire care a contat pentru presezonul Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde jucătoarele alb-roşii au bifat o victorie şi două înfrângeri până acum. Fără Amalia Cranta, bolnavă, fără Maria Stratulat şi fără Maria Marin, gazdele nu au avut puterea să revină de la un deficit de 18 puncte, în debutul sfertului al treilea, după un start foarte ezitant.

Antonia Alexe a părut că va domina spaţiul de trei secunde iar Ilinca Păun nu a arătat, la începutul partidei cu Raptors, că ar putea avea probleme cu adversarele directe. Lavinia Dinu a intrat destul de bine în meci numai că, după câteva minute de la primul angajament, formaţia vizitatoare a pus stăpânire pe joc şi a început, încet dar sigur, să se distanţeze pe tabela de marcaj, profitând şi de erorile din tabăra alb-roşiilor. Mult mai omogene şi mai atente la finalizare, oaspetele au avut un avantaj de 15 puncte la pauza mare şi nu au lăsat impresia, în prima jumătate a disputei cu echipa BC Star Pro Basketball Academy că pot pierde controlul întâlnirii. Amfitrioanele au părut derutate şi confuze la finalizare şi au greşit mult mai ales în apărare, acolo de unde au primit numeroase coşuri chiar de sub panou.

Statistică Lotul feminin sub 14 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy a mai disputat încă două meciuri în presezon. La debut, jucătoarele alb-roşii au pierdut întâlnirea cu CSŞ Alexandria pentru ca, partida următoare, să se impună în faţa formaţiei ACS Champions.

Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au început, practic, să evolueze mult mai bine abia din minutul 23, atunci când formaţia Rators a avut 53-35 pe tabela de marcaj. Ilinca Păun, Antonia Alexe şi Lavinia Dinu au fost mult mai combative şi au trecut la o apărare mai agresivă. Ingrid Paraschiv a fost, de departe, cea care şi-a impulsionat continuu colegele, în timp ce Alexia Vlad-Neagu a avut trac la prima sa confruntare împotriva grupării la care a debutat în sportul cu mingea la coş. Finalul a fost unul deosebit de tensionat, în care gazdele au reuşit egalarea şi chiar au preluat conducerea, fie şi numai pentru două posesii. Oaspetele au revenit şi s-au impus la limită, scor 84-83, după ce Ilinca Păun a avut şansa de a duce jocul în prelungiri sau chiar a victoriei, de la linia de libere.

Antrenorii Liliana Barbu şi Igor Georgiev nu le-au putut folosi pe Amalia Cranta, bolnavă, pe Maria Stratulat, încă nerefăcută după o accidentare destul de gravă, şi pe Maria Marin, ultima neputând să ajungă la sală pentru partida cu Raptors. Fiecare componentă a echipei BC Star Pro Basketball Academy a evoluat cel puţin zece minute, iar banca tehnică poate să pună la punct, până la debutul primei etape a Campionatului Naţional feminin Under 14, toate detaliile pentru ca lotul de junioare trei să fie gata pentru noul sezon. În runda inaugurală, sâmbătă, 4 octombrie, jucătoarele alb-roşii se vor deplasa pe terenul formaţiei ACS Dan Dacian Bucureşti, unde vor disputa întâlnirea din cadrul grupei D de calificare, serie din care mai fac parte şi team-urile CSŞ Ploieşti, Phoenix Constanţa şi CSŞ Târgovişte.

Prezentarea oficială a lotului feminin sub 14 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy a avut loc pe 5 septembrie. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: