sâmbătă, 25 octombrie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Lavinia Dinu!

Lavinia Andreea Dinu
La doar 12 ani, împliniţi sâmbătă, Lavinia Dinu este una dintre sportivele de perspectivă ale echipei Baschet Club Star. Jucătoarea grupării din Capitală a ajuns, în mai puţin de trei ani de când practică sportul cu mingea la coş la nivel de performanţă, să cucerească, în iunie 2012, medaliile de aur la categoria sub 12 ani pe Bucureşti, cele de argint, la acelaşi nivel de vârstă însă în cadrul Ligii Naţionale, bronzul la Campionatul Municipal de junioare trei, acum două sezoane plus o altă clasare în top, la Campionatul Naţional feminin Under 14, în iunie anul acesta plus selecţia la programul Perfombaschet.

Adusă în cadrul echipei Baschet Club Star în noiembrie 2010, Lavinia Dinu a disputat primul său meci oficial pentru actuala sa grupare pe 27 martie 2011, atunci când a şi marcat de altfel. Născută pe data de 25 octombrie 2002, componenta alb-roşiilor a împlinit, sâmbătă, frumoasa vârstă de 12 ani şi a fost felicitată de familie, prieteni dar şi de colegele şi tehnicienii din lot. Baschetbalista este una dintre speranţele formaţiei din Capitală pentru viitor, ea având deja un palmares impresionant şi o înălţime de aproximativ 1,70 metri, anunţându-se una din posibilile candidate la o selecţie sub tricolor, la categoria sa de vârstă, acolo unde a ajuns deja să fie cunoscută chiar şi la un nivel mai mare. Lavinia nu a evoluat, până acum, decât pentru Baschet Club Star, team la care este legitimată încă de acum trei ani.

Info Lavinia Dinu este o sportivă polivalentă şi poate fi folosită atât pe postul de coordonator de joc dar şi pe cele de extremă sau de pivot, în funcţie de categoria la care evoluează sau de cerinţele antrenorilor la şedinţele de pregătire tehinco-tactice şi la meciurile amicale şi oficiale.

De-a lungul carierei, Lavinia Dinu a purtat echipamentele cu numerele 4, 12, 15 sau 16 însă în acest sezon a revenit la numărul 12 la junioare trei, unde este în formaţia de bază. Sportiva are un record personal de 29 de puncte marcate într-un meci, performanţă realizată în primăvara sezonului trecut, la o partidă cu CSŞ 6 Bucureşti. S-a integrat rapid în lot şi este apreciată de colegele sale, fiind una dintre fetele cu reale calităţi din echipa BC Pro Basketball Academy, acolo unde s-a remarcat mai ales la categoria Under 14 feminin, alături de Amalia Cranta, Ilinca Păun, Antonia Alexe, Alexia Vlad-Neagu, Alexandra Barbu, Maria Marin, Irina Dumitru şi de Ingrid Paraschiv. Lavinia va fi folosită, în actuala stagiune, şi în cadrul lotului de junioare doi, acolo unde va putea să se afirme şi la întrecerea sub 16 ani

În sezonul în curs, Lavinia Dinu are de disputat meciuri la categoriile sub 14 ani şi junioare doi iar în Campionatul Municipal evoluează şi la sub 14 ani feminin, alături de colegele sale. Pentru 2014, sportiva şi-a propus o nouă participare la un turneu final, fie că este vorba de cel de la Under 14 sau cel de la Under 16, având ca obiectiv o nouă clasare în top. Cu ocazia aniversării zilei de naştere, familia, prietenii, colegii de clasă şi coechipierele, alături de tehnicienii şi oficialii echipei Baschet Club Star îi urează multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, atât pe plan sportiv cât şi pe cel personal, cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu şi, de ce nu, prezenţe în team-urile reprezentative ale ţării noastre, indiferent de categoria de vârstă, juniori sau seniori. La mulţi ani, Lavinia!


Lavinia Dinu a cucerit, în iulie 2012, medalia de argint la Liga Naţională Under 12 feminin de la Braşov. Detalii puteţi citi aici... 

Niciun comentariu: