sâmbătă, 18 octombrie 2014

UNDER 14. Înfângere, acasă, cu CSM Târgovişte

Sursa foto: arhivă BC Star
După un meci în care au ratat enorm, cu un procentaj extrem de slab la aruncările libere, doar opt reuşite din 30 posibile, jucătoarele alb-roşii au pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, scor 23-40, partida cu CSM CSŞ Târgovişte. Întâlnirea a contat pentru etapa a treia a Campionatului Naţional feminin Under 14, seria preliminară D, acolo de unde mai fac parte formaţiile CSŞ Ploieşti, Phoenix CSŞ 1 Constanţa şi Sportul Studenţesc Dan Dacian. BC Star Pro Basketball Academy a acumulat, în două runde, trei puncte în grupa sa.

Chiar dacă nu a fost principala realizatoare a alb-roşiilor, Irina Dumitru a fost cea care s-a remarcat din rândul amfitrioanelor. Componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy a fost combativă şi a reuşit să-şi facă treaba în defensivă. Amalia Cranta a marcat şase puncte pentru gazde iar Alexia Vlad-Neagu a adăugat alte cinci puncte pentru gruparea din Capitală. Chiar dacă nu a fost complet refăcută, Lavinia Dinu a încercat să ducă la bun sfârşit un joc în care a contribuit cu patru puncte în timp ce Irina Dumitru a bifat un coş din acţiune şi a transformat două aruncări libere. Maria Marin şi Ilinca Păun au plusat cu alte patru puncte împărţite în mod egal. Alexandra Barbu, Ingrid Paraschiv, Miruna Stănescu şi Maria Stratulat nu au finalizat nicio acţiune personală, deşi au avut această posibilitate, însă nu au reuşit să înscrie.

Statistică Etapa precedentă, echipa BC Star Pro Basketball Academy a evoluat în deplasare, pe terenul formaţiei Sportul Studenţesc Dan Dacian Bucureşti, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 46-43, după un meci foarte disputat. Detalii puteţi citi aici...

Gruparea din Târgovişte a început foarte bine partida de sâmbătă, pe terenul echipei BC Star Pro Basketball Academy, acolo unde fetele din Cetatea Chindiei au profitat din plin şi de greşelile din apărarea gazdelor, lucru ce le-a permis să se distanţeze la 13-6. Lavinia Dinu a părut că are forţa necesară să le readucă pe amfitrioane în joc, însă nu a fost aşa, chiar dacă sportiva în cauză a încheiat prima parte a disputei cu un splendid coş marcat în ultima secundă a celui de-al doilea sfert. După reluare, formaţia din Dâmboviţa a arătat mult mai sigură pe sine şi a continuat să-şi impună ritmul, distanţându-se de la 18-14, în minutul 20, la  30-17 cu zece minute înainte de sirenă. Finalul nu a mai consemnat nicio noutate pe tabelă şi a adus, cum era normal, victoria meritată a vizitatoarelor cu scorul de 40-23.

Fără Antonia Alexe în lot, pentru această întâlnire, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy, în majoritatea sportive născute în anii 2002 şi 2003, au demonstrat că pot avea, în viitor, un lot care să facă faţă în primele formaţii din ţară. Până atunci, fetele pregătite de Liliana Barbu şi de Valentin Bâlă au rămas cu trei puncte acumulate, din patru posibile, şi se află pe locul trei în seria lor, după CSŞ Ploieşti şi după CSM CSŞ Târgovişte. Pe ultimele două poziţii se situează Sportul Studenţesc Dan Dacian şi Phoenix CSŞ 1 Constanţa. Etapa viitoare, tot sâmbătă, pe 1 noiembrie, jucătoarele alb-roşii vor înfrunta, în deplasare, pe Phoenix CSŞ 1 Constanţa într-o partidă care se anunţă decisivă pentru calificarea în faza semifinală a Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A.

Pentru a putea vedea rezultele echipei BC Star Pro Basketball Academy, în acest sezon, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: