sâmbătă, 18 octombrie 2014

UNDER 16. Victorie cu CSŞ Braşovia, scor 93-49

Fetele au marcat şi de sub panou
Echipa BC Star Pro Basketball Academy a dispus, sâmbătă, pe teren propriu, scor 93-49, de formaţia CSŞ Braşovia Braşov. Acesta a fost cel de-al doilea succes la rând al alb-roşiilor în grupa C de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Fetele pregătite de Valentin Bâlă se află pe primul loc în serie, cu maximum de puncte, patru, departajate însă la coşaveraj de CSU Braşov, urmate de CSŞ Braşovia, ACS Champions 2, CSŞ Ploieşti şi de Phoenix LPS Galaţi.

VEDEŢI GALERIA FOTO

Diana Şuşnea şi Sarah Dumitrescu au marcat, împreună, 53 de puncte, cu cinci mai mult decât au făcut-o toate adversarele acestora. Din lotul echipei BC Star Pro Basketball Academy au fost menajate Alexandra Ghiţă, Cristina Grigore şi Georgiana Ifrim, sportive care vor evolua, runda viitoare, într-o partidă mult mai dificilă. Sarah Dumitrescu a terminat întâlnirea cu 33 de puncte, Diana Şuşnea a plusat cu alte 20 de puncte, Ruxandra Mihai a totalizat 17 puncte, Maria Lăcău a completat lista marcatoarelor gazdelor cu nouă puncte, Oana Dima a contribuit cu alte şase, Roxana Agachi a mai adăugat patru iar Ilinca Păun şi Ana Stănescu au finalizat, fiecare, câte un coş din acţiune. Chiar dacă, de la gazde, au evoluat doar opt sportive, trebuie remarcat că fiecare dintre acestea a avut contribuţia sa în ofensivă.

Statistică În etapa de debut din cadrul grupei C de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa BC Star Pro Basketball Academy a învins, în deplasare, pe formaţia ACS Champions 2 Bucureşti, cu scorul de 96-24. Detalii puteţi citi aici...

Gazdele au intrat perfect în meci iar Diana Şuşnea şi Sarah Dumitrescu şi-au împărţit, în mod egal, primele 12 puncte ale echipei BC Star Pro Basketball Academy cu un răspuns de doar patru puncte din partea adversarelor. Relaxate mult prea devreme, amfitrioanele s-au văzut depăşite de câteva ori în defensivă şi au avut un avantaj de şase puncte, după zece minute, scor 20-14. Roxana Agachi şi Oana Dima, excelent servite de Ruxandra Mihai, au adus un parţial de 6-0 pentru ca, la jumătatea întâlnirii, fetele pregătite de Valentin Bâlă să se afle la timonă cu 40-22. După reluare, alb-roşiile au continuat să se desprindă şi au ajuns până la 64-38 după 30 de minute. În final, Maria Lăcău, Ilinca Păun, Sarah Dumitrescu şi Diana Şuşnea au dus scorul la 93-49, cea mai mare diferenţă de pe tabelă.

Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au avut un procentaj de 53% de la linia de libere, marcând 16 din cele 30 de aruncări. Gazdele au avut cel puţin 15 ratări în situaţii clare de a finaliza, acţiuni pe care amfitrioanele nu le-au concretizat, din păcate, ceea ce ar fi putut mări avantajul din final. În clasamentul seriei C de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, după două etape, fetele pregătite de Valentin Bâlă au rămas pe primul loc, la egalitate de puncte cu CSU Cuadripol Braşov, însă departajate de coşaveraj. Etapa următoare, duminică, pe 26 octombrie, cele două formaţii se vor înfrunta în sala Universitatea "Lumina" din Capitală. Ierarhia grupei este completată de Phoenix Galaţi, CSŞ Ploieşti, CSŞ Braşovia şi de ACS Champions 2 Buc.

Pentru a urmări un scurt rezumat al meciului dintre echipele BC Star Pro Basketball Academy şi CSŞ Braşovia Braşov, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: