marți, 18 noiembrie 2014

SELECŢIE. Două sportive la lotul naţional U16

Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă
Federaţia Română de Baschet a trimis, marţi, convocările pentru lotul feminin sub 16 ani, selecţionată care va începe pregătirea pe data de 13 decembrie pentru Campionatul European Under 16, competiţie care va avea loc anul viitor în perioada 13-23 august într-o localitate care încă nu a fost desemnată de FIBA Europe. Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu sunt componentele echipei BC Star Pro Basketball care vor lua parte la prima acţiune a tricolorelor pregătite de Cătălin Tănase, tehnician la formaţia CSŞ Târgovişte. Naţionala se va reuni la Bucureşti, la hotel Olimpia.

Ambele componente ale echipei BC Star Pro Baskteball Academy se alfă la prima selecţie pentru o reprezentativă a ţării noastre. Potrivit convocării primite din partea forului de specialitate, Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu vor avea antrenamente şi meciuri în Bucureşti, în perioada 13-21 decembrie, interval în care tehnicienii tricolorelor le vor vedea la lucru pe cele mai bune sportive din ţară, fete născute în anii 1999-2000. După câteva zile de odihnă, jucătoarele ar mai putea participa la un turneu de verificare în Ungaria, în perioada 26-31 decembrie. Aceasta este prima acţiune oficială a lotului ţării noastre, echipă care va reprezenta România la Campionatul European feminin Under 16, Divizia B, întrecere care va avea loc în perioada 13-23 august 2015 într-o localitate de pe Bătrânul Continent.

Statistică Alexandra Ghiţă a fost legitimată la echipa Baschet Club Star în ianuarie 2012, după ce a evoluat, timp de un sezon, la Clubul Sportiv Şcolar 6 Bucureşti. Jucătoarea alb-roşiilor a progresat din ce în ce mai mult şi a ajuns una din cele mai apreciate sportive din ţară.

Alexandra Ghiţă a fost descoperită de doamna profesoară Cornelia Mircioiu, cea care a şi îndrumat-o către performanţă pe actuala componentă a alb-roşiilor. De-a lungul anilor, jucătoarea echipei BC Star Pro Basketball Academy a ajuns să evolueze din ce în ce mai bine, apogeul său fiind chiar convocarea în lotul feminin sub 16 ani al României. Alexandra are 1,84 metri înălţime, poate fi folosită atât în spaţiul de trei secunde dar şi ca extremă, posedă excelente calităţi fizice şi este născută pe 10 aprilie 2000. De-a lungul carierei a fost multiplă medaliată cu aur, argint şi bronz atât la nivel naţional cât şi la nivel municipal şi are un record personal de 42 de puncte marcate într-un singur meci, performanţă realizată în noiembrie 2013, în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, contra formaţiei Olimpia.

Sarah Dumitrescu a explodat la începutul acestui sezon, în Campionatul Naţional feminin Under 16, competiţie unde are o medie de 25 de puncte marcate pe meci. Actuala componentă a echipei BC Star Pro Basketball Academy s-a născut pe data de 11 septembrie 2000, măsoară 1,78 metri înălţime, evoluează pe posturile de coordonator de joc şi de extremă şi a fost transferată în această vară de la Olimpia Bucureşti. Sportiva a început sportul de performanţă în urmă cu trei ani, la team-ul Dan Dacian Bucureşti, alături de antrenorii Florina Căpăţână şi Dan Dacian, tehnicieni pentru care Sarah are un  respect deosebit deoarece au făcut-o să iubescă necondiţionat baschetul. Cele 33 de puncte marcate în jocul cu Braşovia reprezintă încă un fapt că Sarah poate să facă parte din lotul naţional U16.

Cea mai mare performanţă realizată de o jucătoare a Baschet Club Star la naţionala României a aparţinut Claudiei Uşurelu. Detalii aici...

Niciun comentariu: