duminică, 21 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. Alexandra Ghiţă, lider la Balcaniadă

Alexandra (în albastru) la festivitate
Una dintre cele mai eficiente jucătoare din lotul echipei BC Star Pro Basketball Academy a fost aleasă în "best five", formaţia ideală a turneului internaţional Balkan Cup, competiţie care a avut loc în perioada 17-21 decembrie 2014 în Bucureşti. Alexandra Ghiţă a fost singura sportivă din lotul tricolor care a primit această distincţie, alături de două componente din selecţionata Ungariei şi alte două baschetbaliste din Bulgaria. Pivotul alb-roşiilor a mai cucerit şi titlul de "cea mai bună jucătoare la recuperare" a competiţiei.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

La Cupa Balcanică, ediţia din decembrie 2014, Alexandra Ghiţă a reprezentat reprezentativa Under 16 a România B, acolo unde a fost folosită de tehnicieni în patru din cele cinci partide posibile deoarece pivotul alb-roşiilor s-a accidentat uşor în primul joc contra naţionalei Ungariei şi a fost menajată într-o întâlnire. În acest turneu, componenta echipei BC Star Pro Basketball Academy a strâns un total de 57 de puncte şi 47 de recuperări, echivalentul unei double double la media generală, adică 14,25 puncte şi 11,75 recuperări pe meci. De altfel, doar în cea de-a doua dispută cu Bulgaria, Alex nu a terminat în double double, având 12 puncte şi nouă recuperări. În rest a avut 15 puncte şi 15 recuperări cu Bulgaria, 17 puncte şi 12 recuperări cu Ungaria şi 13 puncte şi 11 recuperări cu România A.

Statistică Alături de Alexandra Ghiţă, la turneul Balkan Cup a fost selecţionată o altă jucătoare a echipei BC Star Pro Basketball Academy, Sarah Dumitrescu. Cele două sportive alb-roşii au avut prestaţii foarte bune de-a lungul celor cinci zile de meciuri din turneu.

Alături de Alexandra Ghiţă au mai fost nominalizate în echipa de bază a Balkan Cup alte două jucătoare din selecţionata Ungariei, Dorka Juhasz şi Livia Gereben, plus alte două sportive din reprezentativa Bulgariei, Gergana Ivanova şi Karina Konstantinova. De-a lungul celor cinci zile ale turneului cele cinci baschetbaliste s-au remarcat şi au fost premiate de organizatori. Pivotul alb-roşiilor este la prima sa realizare la nivel internaţional, aceasta fiind, de altfel, cea mai mare performanţă din carieră a componentei BC Star Pro Basketball Academy, de-a lungul celor patru ani de când practică baschetul. Alexandra Ghiţă a debutat pentru gruparea din Capitală pe 6 ianuarie 2012 şi are un record personal de 34 de puncte marcate într-un meci contra formaţiei CSŞ 4 Bucureşti, joc încheiat cu scorul de 102-2.

Alexandra Ghiţă s-a născut pe data de 10 aprilie 2000 şi a început sportul de performanţă sub îndrumarea doamnei profesor Cornelia Mircioiu. Din decembrie 2011, pivotul alb-roşiilor a ajuns la echipa Baschet Club Star, acolo unde a cucerit medalia de argint la Liga Naţională de Minibaschet din 2012, de la Braşov, după un parcurs superb al bucureştencelor în acel sezon. În cariera sa, Alex şi-a mai trecut în cont alte medalii de aur, argint şi de bronz în cadrul Campionatelor Municipale, la diverse categorii de vârstă plus numeroase premii individuale la categoriile sub 14 ani şi sub 15 ani, la turneele finale specifice. În acest sezon, sportiva echipei BC Star Pro Basketball Academy îşi doreşte o participare la Campionatul European feminin Under 16, întrecere care va avea loc în august 2015 în Macedonia.

Pentru a putea vedea imagini din meciurile pe care Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu le-au disputat la Balkan Cup, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: