duminică, 25 ianuarie 2015

UNDER 16. La un pas de surpriză: 79-82 la Arad

Credit foto: Mihai Litiu (Arad)
După un meci în care am consemnat de două ori egalitatea şi alte cinci schimbări de lider pe tabela de marcaj, echipa BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, duminică, în deplasare, scor 79-82, disputa cu puternica formaţie LPS Arad, în etapa a doua din cadrul seriei semifinale II contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 16. Jucătoarele alb-roşii au fost la un pas de victorie însă au plătit tribut debutului mai slab, a ratărilor de la libere şi a greşelilor neforţate.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Faţă de runda inaugurală a fazei semifinale, banca tehnică a alb-roşiilor a operat o singură modificare în formula de start a echipei BC Star Pro Basketball Academy. Diana Şuşnea nu a mai fost folosită ca titulară, locul său fiind luat de Maria Lăcău, componenta grupării din Capitală intrând în meciul cu LPS Arad alături de Ruxandra Mihai, Sarah Dumitrescu, Oana Dima şi de Cristina Grigore. Adversarele au început partida excelent şi au condus la o diferenţă de 16 puncte, scor 28-12, în minutul 11. În spaţiul de trei secunde, ardelencele nu au avut probleme şi au finalizat destul de uşor până în momentul respectiv. Roxana Agachi a început să dea siguranţă în defensivă iar Maria Lăcău şi Oana Dima au adus patru puncte consecutive, alb-roşiile părând că pot reveni în meci, gazdele având 49-37 la pauza mare.

Statistică Ultimul meci oficial dintre cele două echipe, disputat la Arad, a avut loc ediţia trecută de campionat, însă la categoria sub 14 ani, acolo unde ardelencele s-au impus la o diferenţă de nouă puncte, scor 66-57, după o partidă destul de echilibrată. Detalii puteţi citi aici...

După reluare, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au ieşit mai motivate de la cabine şi au început o adevărată cursă de urmărire. Ardelencele şi-au păstrat un ecart liniştitor şi în minutul 33 când au avut 53-37, moment în care Maria Lăcău a plusat cu o triplă iar Ruxandra Mihai a adus alte trei puncte la rând. Chiar dacă Sarah Dumitrescu a acumulat patru greşeli personale şi a fost menajată pentru finalul partidei, jucătoarele alb-roşii au continuat să se apropie, gazdele având 64-56 după trei sferturi din meci şi apoi s-au distanţat la 68-56, cu nouă minute înainte de sirenă. Antonia Alexe a avut o prestaţie excelentă şi a revigorat, sub panouri, jocul bucureştecelor, acestea trecând la conducere, scor 69-68, în ultimele patru minute şi 71-70 după două aruncări libere transformate de Ruxandra Mihai.

Gazdele de la LPS Arad au fost însă mai pragmatice pe final şi au marcat exact atunci când a trebuit, în timp ce componetele grupării din Capitală au ratat trei atacuri consecutive. Chiar şi aşa, alb-roşiile au avut şansa de a trimite meciul în prelungiri, însă aruncarea Ruxandrei Mihai nu şi-a atins ţinta iar ardelencele s-au impus cu 82-79, la capătul unei dispute de infarct. Situaţia în grupa a doua semifinală a Campionatului Naţional feminin Under 16 este una deosebit de echilibrată, mai ales după succesul celor de la CSŞ Sf. Gheorghe în faţa ACS Champions, scor 70-66. Echipa BC Star Pro Basketball Academy se află la egalitate de puncte cu team-urile mai sus menţionate dar şi cu CSŞ Bega Timişoara, în faţă aflându-se Olimpia şi KSE Târgu Secuiesc. Etapa viitoare, alb-roşiile întâlnesc pe CSŞ Ploieşti.

În prima etapă din cadrul fazei semifinale a Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa BC Star Pro Basketball Academy a învins, pe teren propriu, formaţia CSŞ Sf. Gheorghe. Detalii, foto şi video aici...

Niciun comentariu: