duminică, 1 martie 2015

MINIBASCHET. Victorie muncită cu Champions

Sursa foto: arhivă BC Star
Lotul feminin sub 12 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy şi-a consolidat, duminică, locul al doilea în seria B de calificare din cadrul Campionatului Municipal de Minibaschet, după victoria de pe teren propriu, scor 26-20, în faţa formaţiei ACS Champions. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au adjudecat prezenţa în faza semifinală, acolo unde vor ajunge cele mai bune opt formaţii din Capitală. Indiferent de ce se va întâmpla runda viitoare, cu CSŞ 4, alb-roşiile vor încheia grupa pe treapta a doua, după Olimpia I Bucureşti.

Alexia Vlad-Neagu a evoluat foarte bine şi a fost principala marcatoare a partidei de duminică, dintre echipele BC Star Pro Basketball Academy şi ACS Champions. Jucătoarea alb-roşiilor a terminat cu 14 puncte, opt recuperări şi două pase decisive. Ingrid Paraschiv şi-a trecut în cont şapte puncte şi cinci intercepţii iar Miruna Stănescu a adăugat un coş finalizat la capătul unei excelente acţiuni personale, de la un panou la celălalt. Ana Stratulat a plusat cu două puncte iar Irina Carp a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat. Foarte bune prestaţiile Vanessei Preda, a Ioanei Carp şi a Mariei Cuţaru, chiar dacă acestea nu au înscris. Daria Săndulescu a încercat şi chiar a reuşit să facă faţă unor adversare cu doi sau cu trei ani mai mari decât ea, sportiva gazdelor având şapte ani.

Statistică În meciul tur, desfăşurat în sala de educaţie fizică şi sport a Universităţii "Lumina", jucătoarele alb-roşii s-au impus la o diferenţă mai mare, de 16 puncte, scor 42-26, la capătul unei întâlniri în care fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus ostilităţile. Detalii aici...

Echipa BC Star Pro Basketball Academy a marcat două coşuri la rând în partida cu ACS Champions, de duminică. Gazdele au condus cu 4-2, după ce adversarele au replicat la primele două reuşite ale Alexiei Vlad-Neagu. Ingrid Paraschiv a contribuit şi ea la zestrea punctelor amfitrioanelor, acestea având 9-2 după prima perioadă. Înainte de pauza mare, oaspetele au mai redus din diferenţă, însă ecartul a rămas unul în favoarea fetelor pregătite de Valentin Bâlă, scor 12-5. În partea a doua a întâlnirii, trioul Alexia Vlad-Neagu, Ingrid Paraschiv şi Miruna Stănescu a dus greul pentru gazde, acestea având 15-12 în minutul 30 şi 19-12 trei minute mai târziu. Finalul a adus două coşuri superbe realizate de Miruna Stănescu şi de Ana Stratulat, care au închis tabela la 26-20 pentru BC Star Pro Basketball.

În grupa B de calificare din cadrul Campionatului Municipal feminin de Minibaschet, echipa BC Star Pro Basketball Academy nu mai are cum să piardă, din punct de vedere matematic, locul al doilea în serie, jucătoarele alb-roşii având şapte meciuri câştigate din nouă posibile, pentru un total de 16 puncte, cu două mai puţin decât liderul Olimpia I Bucureşti. ACS Champions, cu 12 puncte se află pe locul al treilea, în timp ce pe treapa a patra se situează formaţia CSŞ 6 II Bucureşti cu un total de zece puncte. Ierarhia este închisă de Olimpia II Bucureşti şi de CSŞ 4 Bucureşti, însă cu şanse destul de mici de a ajunge în faza semifinală, acolo unde acced primele patru echipe din fiecare serie. Runda viitoare, BC Star Pro Basketball Academy se va deplasa pe terenul celor de la CSŞ 4 Bucureşti.

Pentru a putea vedea rezultatele din acest sezon ale echipelor BC Star Pro Basketball Academy, la toate categoriile, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: