luni, 2 martie 2015

UNDER 16. Alb-roşiile au pierdut cu Champions

Lupta sub panou a fost inegală
După un meci în care am consemnat o singură dată egalitatea, atunci când alb-roşiile au replicat la primul coş al adversarelor, echipa BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, duminică seară, pe teren propriu, scor 52-80, partida cu formaţia ACS Champions. Întâlnirea a contat pentru etapa a şasea a Campionatului Naţional feminin Under 16, seria a doua semifinală, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă mai păstrează încă şanse teoretice de calificare la tuneul final din luna mai.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

În spaţiul de trei secunde, adversarele au dominat atât la recuperare cât şi la puncte marcate. De sub panou, formaţia ACS Champions a marcat 62 din cele 80 de puncte şi a plusat cu un total de 69 de recuperări, dintre care 34 ofensive. De partea cealaltă, amfitrioanele au realizat doar 24 de puncte din zona inelului şi au realizat 48 de recuperări, doar 16 defensive. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au finalizat 20 din cele 66 de atacuri de care au beneficiat în disputa de duminică seară echivalentul a 30 de procente la aruncările din acţiune. Gazdele au transformat 11 din cele 19 "libere" posibile şi au înscris doar o triplă din zece încercate. Echipa BC Star Pro Basketball Academy a avut 32 de mingi pierdute neforţat, cu cinci mai multe decât au comis oponentele, lucru care a contat în economia partidei.

Statistică După victoriile din faţa formaţiilor CSŞ Sfântu Gheorghe şi CSŞ Ploieşti, jucătoarele alb-roşii au pierdut apoi, la rând, disputele cu Olimpia Bucureşti, LPS Arad şi KSE Târgu Secuiesc, ultima dispută fiind adjudecată de advesare cu scorul de 89-58. Detalii citiţi aici...

Fără Oana Dima, accidentată, fără Ilinca Păun, bolnavă, însă şi cu Antonia Alexe şi Denisa Ţurcan netrecute pe foaia de arbitraj, rotaţia echipei BC Star Pro Basketball Academy nu a fost una prea mare. Adversarele au profitat de acest lucru şi şi-au impus ritmul mai ales sub panouri, acolo unde au avut avantajul taliei. Andrea Taranek, Cristina Grigore şi Roxana Agachi nu au putut să le oprească pe oaspete să finalizeze din spaţiul de trei secunde în timp ce Ruxandra Mihai, Sarah Dumitrescu dar şi Diana Şuşnea au risipit destule acţiuni ofensive. Gazdele s-au văzut conduse cu 8-24 în minutul zece şi cu 25-41 la pauza mare, ecart suficient pentru ca formaţia ACS Champions să-şi conserve victoria. În sfertul al treilea, oaspetele s-au distanţat la 64-38 şi au închis tabela la scorul de 80-52.

Sarah Dumitrescu a realizat o double double în meciul de duminică, 19 puncte şi zece recuperări, Ruxandra Mihai a încheiat cu 13 puncte şi şase intercepţii iar Roxana Agachi a avut cinci puncte şi zece recuperări dintre care patru ofensive, după cum a arătat statistica oficială a întâlnirii. Diana Şuşnea a terminat cu patru puncte, patru recuperări şi două intercepţii iar Andrea Taranek a plusat cu şapte puncte, nouă mingi câştigate sub panou, trei capace şi o pasă decisivă. Cristina Grigore şi Maria Lăcău şi-au împărţit, în mod egal, patru puncte. Etapa viitoare, ultima a returului, echipa BC Star Pro Basketball Academy se va deplasa la Timişoara, acolo unde va întâlni pe CSŞ Bega din localitate, într-un meci crucial pentru calificare, o victorie a alb-roşiilor relansând şansele acestora pentru turneul final la U16.

Pentru a putea vedea rezultatele şi clasamentele la zi din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: