sâmbătă, 28 aprilie 2012

SUCCES. BC Star - CSŞ Gheorgheni 52-19

Cu trei jucătoare cu minimum zece puncte marcate, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă, scor 52-19, în faţa formaţiei Clubului Sportiv Şcolar Gheorgheni. Jucătoarele alb-roşii au acumulat două victorii din trei posibile şi vor disputa duminică dimineaţă partida decisivă pentru locurile 10-11 în România în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13. Adversara grupării din Capitală va fi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea, team-ul organizator al turneului final, grupa valorică B, întrecere disputată între 26 şi 29 aprilie.

După o prestaţie foarte bună, Alexandra Marin (foto, la minge) a terminat meciul cu CSŞ Gheorgheni cu o double double, a doua a sa din acest turneu, după cea realizată în întâlnirea cu KSE Târgu Secuiesc. Pivotul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă şi-a trecut în cont 16 puncte, 12 recuperări, patru capace şi două pase decisive, în timp ce Roxana Agachi a terminat cu 11 puncte, 11 recuperări şi opt pase decisive, performanţă excelentă a centrului alb-roşiilor. Ruxandra Mihai a ieşit în evidenţă cu cele zece puncte şi cinci intercepţii, fundaşul bucureştencelor ajutându-şi colegele de fiecare dată în partida câştigată la 33 de puncte diferenţă.

Eşec În reuniunea de vineri seată, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 30-62, întâlnirea cu Valbon Arad, gruparea ardeleană adjudecându-şi turneul şi, implicit, locul nouă în România la U 13 fete.

Formula de start a grupării din Capitală le-a adus pe parchet pe Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Diana Şuşnea, Livia Mariea şi pe Georgiana Ifrim, ultima fiind schimbată, după şase minute, cu Lavinia Dinu. Jucătoarele alb-roşii s-au distanţat la 12 puncte după prima perioadă, scorul fiind de 17-5. Până la pauza mare, adversarele au reuşit un parţial de 8-4 şi au mai redus din diferenţă, acest lucru fiind posibil şi pentru că Roxana Mihai a comis prea multe greşeli neforţate. La jumătatea întâlnirii tabela a indicat 21-13 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Componentele Baschet Club Star s-au distanţat însă după reluare, atunci când s-au impus în următoarele 20 de minute, scorul final fiind de 52-19 pentru gruparea din Capitală. În urma acestui succes, Ruxandra Mihai & Co au acumulat două victorii din trei posibile la turneul final al Campionatului Naţional Under 13.

Indiferent de rezultatul meciului de duminică, dintre echipele Baschet Club Star şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea, jucătoarele alb-roşii au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul fixat la începutul actualului sezon, acela de a se clasa în primele 12 formaţii din România la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000. Finala pentru medalia de aur le va aduce faţă în faţă pe campioana naţională de anul trecut de la Braşov, CSU Cuadripol, şi pe deţinătoarea poziţiei a doua în ţară, ACS Champions. Este, în fapt, o reeditare a ultimului act din ediţia trecută, atunci când gruparea ardeleană s-a impus la un singur punct diferenţă. Pentru treapta a treia a podiumului la Under 13 fete, Bega Timişoara se va duela cu LPS Arad. 

În primul meci al turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică B, echipa Baschet Club Star a învins formaţia KSE Târgu Secuiesc. Detalii aici...

Niciun comentariu: