vineri, 27 aprilie 2012

UNDER 13. Prima înfrângere la turneul final

După un meci în care jucătoarele alb-roşii au fost de nerecunoscut, echipa Baschet Club Star a pierdut, în reuniunea de vineri după amiaza, scor 30-62, întâlnirea cu formaţia Valbon Arad, contând pentru etapa a doua a turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, competiţie care are loc în perioada 26-29 aprilie la Oradea, în sala Liceului cu Program Sportiv. După două runde, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au împărţit, în mod egal, victoriile şi înfrângerile.

STAR - TG SECUIESC 69-37

Cu numai şase puncte marcate în meciul cu Valbon Arad, Roxana Mihai a fost principala realizatoare a echipei Baschet Club Star. Alexandra Marin şi Roxana Agachi au pierdut clar duelul cu pivoţii adverşi, cele două sportive ale grupării din Capitală combinând pentru numai cinci puncte, toate venite pe mâna primei jucătoare. Cu o evoluţie sub aşteptări, Ana Florea nu a reuşit decât cinci puncte, în timp ce Diana Şuşnea a realizat doar un coş din acţiune. Livia Mariea a finalizat două aruncări, echivalentul a patru puncte în total, astfel că fetele pregătite de Valentin Bâlă nu puteau să spere la mai mult în aceste condiţii, ardelencele fiind mereu la conducere.

Statistică Echipele Baschet Club Star şi Valbon Arad s-au mai întâlnit, în acest sezon, la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 13. Şi atunci adversarele jucătoarelor alb-roşii s-au impus la o diferenţă liniştitoare, câştigând la un avans de 35 de puncte, 53-88.

Debutul partidei de vineri a fost unul fără vlagă pentru jucătoarele alb-roşii. Ruxandra Mihai a greşit enorm, Roxana Agachi nu a finalizat nicio acţiune, în timp ce Cristina Grigore a evoluat destul de şters. În aceste condiţii, adversarele s-au detaşat rapid şi au încheiat primele zece minute în avantaj, scor 18-3. Roxana Mihai şi Ana Florea au înscris imediat şi au părut că au forţa necesară pentru a readuce echipa Baschet Club Star în meci. Nu a fost însă aşa. Alexandra Marin şi Oana Dima (foto, la minge) nu au reuşit să combine în faza ofensivă şi din cauza erorilor primelor două, astfel că cea de-a doua perioadă a consemnat un parţial de 10-10, tabela indicând 28-13 la pauza mare, diferenţă teoretic recuperabilă chiar şi la acest nivel.

Cu un singur punct trecut în cont în sfertul al treilea, faţă de zece primite, jucătoarele alb-roşii au pierdut, practic, orice speranţă de a mai întoarce rezultatul după reluare. Schimbările repetate, timpii de odihnă şi varianţia sistemelor în ambele faze ale partidei nu au mai putut să schimbe nimic pe tabelă. Valbon Arad s-a impus cu un categoric 62-30 şi a administrat jucătoarelor alb-roşii prima înfrângere din acest turneu. Chiar şi aşa, fetele pregătite de Valentin Bâlă speră să încheie Campionatul Naţional feminin Under 13 pe locul zece în România şi să arate că întâlnirea de vineri a fost un eşec care nu se va mai repeta. Sâmbătă, Baschet Club Star va disputa un singur meci, în sala LPS, de la ora 16.00, cu formaţia CSŞ Gheorgheni.

Pentru a vedea o galerie foto de la antrenamentul echipei Baschet Club Star la Oradea, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: